Во екот на летото кога на Балканот масовно се прават свадби, лекарите советуваат да се избегнуваат семејни веселби. Според нив, тие се најголем извор за нови заразени од кои подоцна се создаваат кластери.

-Епидемијата во регионот има благ пад, но доволна е една свадба, некој поголем собир, прослава со поголем број на луѓе се да расипе-објаснува доктор Бранислав Тиодоровиќ.