Во истрагата против Зоран Марјановиќ (41), досега единствениот осомничен за убиството на неговата сопруга Јелена Марјановиќ (33) се уште не се слушнати клучните сведоци .Тие се подготвени да одат во канцеларија на обвинителот но само ако бидат заштитени.

Пејачката Б.С последна ја видела пејачката на насипот дента кога е убиена како и една од соседките. Тие тврдат дека ќе ја кажат вистината но ако им се гарантира безбедноста и животот бидејќи се плашат од семејството на Зоран