Лука Лазукиќ доби три години условен затвор затоа што минатата  година ја претепа сопругата Наташа Беквалац. Адвокатскиот тим на пејачката е незадоволен од пресудата со оглед на повредите кои и беа нанесени.

Лука во раните утрински часови дошол дома во пијана состојба и легнал до Наташа. Таа почуствувала дека сопругот ја изневерува и го земала неговиот мобилен телефон. Во тој момент Лука се разбудил и почнал крвнички да ја удира.