Инстиктот за преживување кај животните е уникатен, а видеото на кое е снимен сокол во акција тоа го докажува.

Дека соколот е апсолутен предатор се гледа на видеото во моменти кога тој уловил зајак. Меѓутоа во еден момент зајакот го испушта од своите остри канџи, за потоа во дел од секундата во височините да реагира и повторно да го фати пленот. Потоа повторно се крева во воздух.