Американката Кендал Џенер е најплатената супермоделка на светот, а според бројките на магазинот „Форбс“, годишната заработка на 23-годишната Џенер изнесува 22,5 милиони долари.

Таа бројка ја покажува моќта на социјалните мрежи каде што Кендал Џенер има огромна популарност, пред се поради разголените слики што ги објавува на овие медиуми,

Ова се некои од фотографиите на Џенер што предизвикале најголемо интересирање кај нејзините фанови.