Штутгарт е градот во кој се живее со најмалку стрес во Европа. Ова се наведува во  студијата на „Зипјет“ во која ги рангирала светските градови врз основа на разни податоци, а со цел да дојде до листата на градови кои се најмалку стресни за живот.

На второто место е Луксембург, а на третото место е уште еден германски град-Хановер.

За да дојде до конечниот резултат во 500 светски градови се разгледувани следните фактори како што е густина на населението, зелени површини, сообраќај, сончеви денови, перцепција за сигурност, јавен превоз, загадување и сл…