Познатиот српски актер Лане Гутовиќ колабирал среде претстава, пишуваат на Твитер неколкумина кои присустувале на овој настан.

Тој ја играл претставата „Обична вечер“ и по десетина минути колабирал на сцената. 73 годишниот Гутовиќ итно е пренесен во болница иако многумина во салата помислиле дека се шегува но сфатиле дека е сериозно кога завесата се спуштила.

Тој е најпознат по улогата на Шојиќ во филмот Тесна Кожа.