Три години по сообраќајната несреќа во која недалеку од Билефелд загинаа Шабан Шаулиќ и Мирсад Кериќ, а тешки повреди се здоби Слободан Стојадиновиќ, во Гитерсло се одржа судењето на Турчинот Алсин Левент.

Во судот и во Гетерслоу беше донесена пресуда, а Алсин беше осуден на три години и 3 месеци затвор.

На судењето присуствуваше целото семејство Шаулиќ, вдовицата на Гордан, како и децата Михајло и Санела, како и синот на починатиот Мирсад Кериќ.

Тие се револтирани од висината на казната и велат дека во Германија да згазиш куче се добива повисока затворска казна.

Да потсетиме, бранителот на обвинетиот Левент А. истакна дека неговиот штитеник знаел дека нема оправдување или оправдување за овој чин. Обвинетиот ја прифати одговорноста и призна се.