Хакерските активисти „Анонимус“ излезе со тврдење дека принцезата Дијана која загина во 1997 година, е ликвидирана бидејќи открила дека кралското семејство е вмешано во педофилски скандал и силување на деца во кралската палата.

Конкретно, Дајана посетила болници и домови во кои Џими Салви, познат ТВ водител, близок до кралското семејство бил педофил и оти најмалата негова жртва имала само 8 години. Дијана, тоа наводно го открила и кралското семејство решило таа да доживее сообраќајна несреќа.