Се навршија 40 дена од смртта на српскиот политичар Милутин Мркоњиќ. На Алејата на великаните се собраа неговите најблиски и пријатели. Најтажна беше неговата партнерка.

Ана Бекута со која живееше долги години. Таа не можеше да ги скрие солзите додека ја бакнуваше сликата од својот сакан.
Бекута единствена утеха гледа во семејството и дури сега полека се враќа на настапите во живо.