Норвешката компанија „Мусти група“ бара фризери за кучиња. Очајни им се потребни работници па бараат фризери и на Балканот. Услов е кандидатите да имаат средна стручна спрема како фризери и една година искуство како фризери на домашни миленици. Платата е од 2200 до 2500 евра

Потребно е и познавање на англиски јазик, додека познавањето на некој од скандинавските јазици ќе се смета за предност.