Државна лотарија известува дека во 95. коло од играта на среќа ЛОТО 7, постигната е лото-премија во вредност од32 921 304 00 денари, (околу 535 000евра).

Извлекувањето се реализираше вчера, во среда, на 30 ноември(2022 г.), со
пренос во живо на Канал 5 телевизија.

Според податоците од системот, дознаваме дека уплатата е извршена на продажното место ДЕТЕЛИНКА, во Кичево. Уплатени се 5 лото-комбинации, а добитна е 5-тата комбинација со броевите: 2, 10, 11, 12, 24, 36, и 37.

Ова е 27-ма лото-премија од почеток на приредување на игрите на среќа на
Државна Лотарија (од 2010 година).

За 7-ка досега се славеше во: Свети Николе, Неготино, Тетово, Струмица, Кавадарци, Кичево, Куманово, Битола и Скопје. Рекордната премија во вредностнад 41 000 000 денари е постигната на 26 октомври 2021 во Визбегово,
Скопје.

Најновата 7-ка е втора во Кичево и повеќе од двојно поголема од првата. Првата, во 2019 г., на Зоран Митаноски и неговото семејство им донесе премија од 11 966712 денари.

Ја поздравуваме одлуката на лото-играчите коишто досега јавно го споделија
своето искуство – какво е чувството кога ќе се добие 7-ка на ЛОТО 7.

Веруваме дека наскоро ќе се запознаеме и со нашиот најнов добитник и ќе ви јапренесеме среќната приказна на најновиот лото милионер.

Во тек е уплатата за коло 96, а премијата за 7-ка изнесува 7 000 000 денари. Во претпразничниот период Ви предлагаме онлајн учество на www.loto.mk, во
играта на среќа со најголема добивка во државата Играта ЛОТО 7.