Покрај главниот актер, најголемо внимание во филмот „Тома“ предизвика ликот на неговата втора сопруга во кој беше многу вљубен а која го изневери. Неа ја играше Милена Радуловиќ.Таа е млада српска актерка.

Има 27 години и искуство од неколку филмови.
Експлицитните кадри на Милан и Милена привлекоа, меѓу другото, големо внимание, а Мариќ изјави дека негова должност е да внимава на својата колешка во интимните сцени.

Сите бевме водени од емоцијата и интуицијата. Бјела не пушти, ни дозволи да се водиме од емоции во сцените. Моја должност како постара колешка во интимните сцени со Милена Радуловиќ беше да бидам внимателна и грижлива – изјави Мариќ