Олга Попова е прогласена за Мисис на Русија за 2019 година. Таа е најубава жена во земјата и ќе учествува на светскиот избор.

Таа доаѓа од градот Јошар Оле има 32 години и две деца. Олга вели дека танцувањето е нејзина омилена занимација и оти се надева дека нејзините деца ќе го наследат талентот.

За убавината вели дека е минлива, но признава дека убавите жени полесно минуваат во животот.