Како последица на ниските температури, фонтаната во њујоркшкиот Брајтон парк замрзна и веднаш стана атракција за туристите. На социјалните мрежи се појавија фотографии за убавата страна на зимата.

Минатиот месец замрзнаа и Нијагарините водопади. И тогаш исто така имаше голем интерес од туристите, кои поставувајќи фотки на мрежите, прекрасната слика ја поистоветија со филмот „Замрзнатото кралство“.

Невообичаено студеното време во САД во некои нејзини делови доведоа до пад на температурите до-50 степени Целзиусови.