Аферата меѓу Доналд Трамп и актерката од филмови за возрасни Сторми Даниелс првпат беше пријавена во 2018 година, а сопругата на поранешниот американски претседател Меланија Трамп тогаш дознала за аферата.

Бесната Меланија Трамп потоа помина неколку ноќи во луксузен хотел во Вашингтон за да се држи подалеку од Белата куќа. Токму од ова се плашеше Доналд Трамп кога на Сторм 15 месеци претходно и плати 130.000 долари.

Таа раскажа сè за средбата со Трамп во 2006 година во хотелска соба во казино во Невада по добротворниот голф турнир на познати личности. Даниелс истакна дека може да ги опише интимните делови на Трамп.

Сексот не беше ништо посебно. Не сакаше да ме врзува со синџир за креветот или ништо друго. Тоа беше една позиција – изјави Сторми и додаде дека тоа биле најлошите 90 секунди во нејзиниот живот.

– Дефинитивно можам совршено да го опишам неговото ѓубре, ако некогаш морам

Таа истакна дека Трамп бил обоен со неа и и рекол: „Кога ќе се видиме повторно?