Иако е многу тешко да се окарактеризираат личностите  само по однос на  хороскопските знаци, сепак  постојат заеднички карактеристики што ги носат лицата  родени под истите знаци. Овие три  хороскопските знаци имаат една заедничка лоша природа, па би требало да бидете внимателни  кога разговарате со нив

Овен

Припадниците  на овој знак реагираат многу бурно дури и за мали нешта. Тие ќе ви бидат многу лути, ако  осетат дека се сомневате во нивните ставови, способности, а најмногу мразат приговори.  Многу се тешки и тврдоглави, и не  дозволуваат  да им се наметнат други ставови и мислење

Девица

Девиците не сакаат многу да работат и мразат кога од нив  нешто се бара. Имаат многу малку разбирање во однос на другите  и во однос на нивните проблеми, па затоа лесно може да се скарате со нив.  Големи критичари се  и обожаваат да бидат сами и мистериозни , па ќе се намачите ако сакате нешто да дознаете од нив.

Шкорпија

Луѓето родени во знакот Шкорпија се познати по својот гордост до недоглед. Ако ги критикувате пред другите или, уште полошо, зад нив, подгответе се за сурова и насилна борба. Она што не е во ред со нив е нивната рамнодушност кон важни животни ситуации. Никогаш нема да ги принудувате да го прават она што не го сакаат, и честопати ќе почувствувате дека тие суптилно ве замолат да го нахраните нивното его.