Српскиот историчар и сопруг на водителката Никола Пишек, Видоје Ристовиќ, кој почина во неделата на 44-годишна возраст, денеска е  погребан на Новите гробишта во Белград.

Првата сопруга Лана, со која Видоје ја има ќерката Матеа, скршена од болка и тага, прими сочувство од присутните, но и ја прегрна својата ќерка која цело време ја тешеше.

Дојде и втората сопруга Николина Пишек со ќерката Уна.

Ристовиќ живееше и работеше на релација Белград-Загреб во бизнисот со уметнички слики.