Не залудно Москва е нарекуван еден од најубавите градови во светот. Главниот град на Русија има посебен сјај за Новата година и за Божик.

Тогаш градот наликува на вистинска бајка, а Црвениот плоштад е полн со туристи и локални жители кои сакат да бидат дел од магијата. Убавината ја надополнува и снегот како и шарените светилки и елката на која Русите ги закачуваат ливчињата со желби за Новата година.