Верувале или не, месецот во кој сте родени открива од која болест можете да заболите. Прочитајте за да бидете подготвени.

Јануари

Родените во првиот месец во годината имаат краток фитил и патат од депресија и промена на расположението. Им се заканува инфаркт, гастритис и мирена.Жените пак може да имаат проблеми со менопаузата.

Февруари

Пазете се од остеоропороза и штитната жлезда. Мажите пак да внимаваат на срцето. Инаку важат за оптимистични луѓе со позитивните луѓе.

Март

Мажите имаа проблем со катаракта, астма и срце, а жените ги мачи артритис и ревматизам

Април

Мажите имаат проблеми со жлездите и астмата а жените со остеоропороза бронхитис и тумори.

Мај

Мажите се боре со депресија и дијабетис.Со депресијата се борат  и жените во овој знак кои згора на тоа имаат проблем со алергијата.

Јуни

Мажите имаа срцеви проблеми и бронхитис, а пак жените со болки во грбот и мигрена.

Јули

Родените во овој знак имаат проблем со артритис, тумор и хронична болка во вратот и астма.

Август

Мажите имаат проблем со штитната жлезда а пак жените со тромбоза

Септември

Родените во септемри најчесто имаат проблем со тумор и астма

Октомври

Мажите имаат проблеми со мигрената и тироидната жлезда а пак жените ги мачи висок холестерол

Ноември

Болуваат од срцеви болести и проблеми со кожата

Декември

Родените во последниот месец во годината имаат тромбоза, бронхитис и астма