Аца Лукас поседува луксузен стан во населбата Вождовац кој сосе опремувањето го чинел половина милион евра.

Тој вели дека стилот е на поранешната сопруга Соња.На шега вели дека таа бирала а тој плаќал и не се бунел.

Кога се развеле тој останал само во него и вели дека се чуствува релаксирано кога ќе за завали во дневната соба и ќе заигра Плеј Стејшн на масичката во облик на куфер.Кујната е како нова бидејќи ретко ја користи, а спалната му е омилен ден каде се одмара по напорните свирки и концерти.