Во фејсбук групата Грција инфо се појави објава на еден член кој предизвика вистинска дискусија. Србин фотографирал оброк на грчка плажа – парчиња леб, суво месо и домати заедно со две лименки газиран пијалок. Судејќи по реакциите, многумина беа воодушевени од оброкот кој го преферираат многу наши граѓани, а од друга страна имаше и такви кои сметаат дека воопшто не треба да одите на одмор доколку на море одите сами си носите храна. Под споменатата фотографија имаше коментари:

– Нема подобар појадок! Не знам зошто има толкава „омраза“ кон луѓето што летаат на тој начин. Сите одат таму на море (барем јас). Бидејќи во Србија има милион ресторани со сета храна што се продава и во Грција или на друго место, не гледам зошто некој би трошел пари на скапи ресторани покрај море само да каже дека јаделе „тука-таму“. Секој има право да избере да го помине одморот како што сака, а сепак подобро е да потрошиме пари за да посетиме нешто и да видиме што немаме овде отколку да одиме и да јадеме секој ден кој никогаш не видел гиро… – пишува во коментар, додека во друг пишува:

– Кому му е гајле кој што јаде на одмор.

Многумина се согласија дека тоа е најдобриот појадок досега.

 Ме фаќа паника ако нема паштета каде и да сум! Секој е среќен на свој начин. Но, да не се правиме луди, сите летавме на овој начин како деца. Рајски туристи во секоја смисла на зборот.

– Каква глупост е ова, па што појадуваш во Србија е исто како во Грција. На крајот сите одиме на море, битно е кој има што да јаде и пие. Кој колку има, а кој што сака. Имаше премногу во последниве години со фотографирање на храна и натпреварување кој што јаде и пие на море. Уживајте со луѓе, правете го она што ве прави среќни и сакајте се, животот е прекраток за злоба и потсмев и преценување на вистинските човечки и животни вредности.