Погледнете во видеото, на кое сигурно нема да останете рамнодушни. На интернет се појави снимка како едно куче, го спасува своето другарче.

Кога ќе се земе во предвид дека водата не е длабока и дека чамецот е блиску до брегот, ова видео и не е толку драматично. Но кога ќе го видете уплашеното мало кученце како цимоли, сигурно ќе ви падне жал за него.

Такво чувство имаше и големото куче и затоа направи ваков храбар потег.