Најдобриот фудбалер на светот покрај фудбалот има уште една страст, а тоа се жените. Иако се чини дека Португалецот се  скраси покрај преубавата Георгина Родригез, тој имал тежок избор која да ја избере за негова партнерка.

Во тоа време Роналдо флертувал со Александра Мендез.Оваа Венецуелка се жали дека лесно можела да биде на местото на Георгина и оти со Кристијано имал флерт.

Тие дури и имале жешки разговори за тоа што ќе прават во кревет доколку Кристијано даде гол.

Но, комуникацијата нагло им престанала и Георгина веќе му го поматила умот на Кристијано.