Во Шведска е регистрирана добивка од 53,4 милиони евра на лотаријата ЕвроЏекпот.

Ова е најголемата сума која некогаш е добиена во земјата, соопшти лотариската компанија „Свенска спел“.

„Лудо и сјајно“, рече портпаролот на Свенска спела, Пиер Џонсон во соопштението.

Претставник на компанијата ја потврди добивката, но не откри дали џекпотот го освоил еден или повеќе играчи на играта на среќа.

Лотаријата ЕвроЏекпот се игра од 2012 година и е достапна во 18 држави, од Исланд до Словенија.