Снимката на варварски испад на средношколец од  гимназија во Сплит, се рашири на социјалните мрежи.

Испадот на ученикот , која со секакви имиња ја навредува професорката  и се заканува дека ќе ја запали се рашири на социјалните мрежи. Хрватските медиуми објавија со коментар за самоволието на ученикот , кого професорката го замолува да ја напушти училницата.