Денеска на гости во Македонија е Каталин Новак, претседателка на Унгарија. Таа на средбата со нејзниот домаќин Пендаровски пленеше со својот шарм и непосредност.

Каталин е првата дама избрана за претседател на Унгарија. Доѓа од партијата Фидес. Се залага за семејните вредности и има три деца,  Адам, Ката и Тамаш.

Каталин има 46 години и мажена е за Иштван Вереш кој е познат економист.