Јутуб аналот на Бака Прасе кој имаше 150.000 следбеници, дефинитивно е затворен.

Каналот на Јутјуберот е затворен поради кршење на сите правила, почнувајќи од правилата на интернет заедницата, поддршка на насилството врз жените и малцинствата, навреда на припадничките на понежниот пол.

Вознемирување и злоупотреба на малолетни девојчиња, даночно затајување, но и рекетирање од криминалци, како и геј афери се причините поради кои компанијата се реши да го изгаси откако во Србија имаше петиција против него.