Поранешната американска прва дама Меланија Трамп е интересна за медиумите и кога веќе нејзиниот сопруг не е претседател.  Па така пронајдоа едно од нејзните момчиња додека таа живееше во родната Словенија.

Тоа е Јуре Зорчиќ со кога била неколку години во врска пред да замине за САД. Меланија тогаш имала 28 години.

Јуре раскажа како ја запознал Меланија.

Беше како на филм.Беше топол летен ден 1991 година и тоа беше ново утро во политичката состојба во нашата земја опркужена со војна. Градот беше празен и блокиран од страна на војската. Возев на мотор, ја здогледав и се запрашав, која е оваа девојка.Ми се допадна и затоа ја следев за да се запознаеме-опиша Јуре.

Ном Меланија брзо го оставила и заминала за САД каде стана прва дама.