Најдобриот тенисер на светот Новак Ѓоковиќ максимално ужива во заслужениот одмор по напорната сезона во која ги помести границите.

Новак реши да се одмори од тенисот и да се проба во танцот.

Тенисерот се запозна со познатиот брејкденсер и фантастичен имитатор на легендарниот Мајкл Џексон, Салиф Сорс, и заедно со него вежбаше некои од движењата од кралот на попот.

Видеото од пробата Новак ја сподели на друштвената мрежа твитер