Висока е 187 сантиметри, а има 107 килограми чисти мускули. Габи Гарсија е веројатно најсилната жена на светот. Бразилка џиу-џицу ѕвезда за која е тепшко да се најде противник. За УФЦ е претешка.  Погледнете ги нејзините фотографии.