Кога ќе помислат на Финска, прво на памет на луѓето им паѓа студеното време и мрачните предели. Оси Саринен, фински фотограф, верува дека оваа земја е многу повеќе од тоа и на своите фотографии ја прикажува сета нејзина магична страна.

фото: инстаграм Оси Саринен

Оси Саринен претставува потполно нова перспектива на финските природни убавини за љубителите на фотографијата. Шумите кои прекриваат три четвртини од оваа европска земја и нивниот жив свет се опсесија за 22 годишниот фотограф.

фото: инстаграм Оси Саринен

Оси ги бележи моментите поминати со дивите животни, а модели му се мистериозни и шармантни како да излегуваат директно од светот на фантазијата и бајките.

Овој фотограф верува дека секоја средба меѓу човек и животно е незаборавно и исклучително искуство, за што зборуваат и неговите фото-записи.

фото: инстаграм Оси Саринен