Македонскиот евровизиски претставник Васил Гарванлиев настапи на првото полуфинале на „Евровизија“ под реден број шест со песната “Here I stand”. Евровизијата, која е 65-та по ред,  се одржува, во Холандија. Гарванлиев беше сам на сцената, а неговиот настап беше проследен со соло кореографија.

Тој сепак не влезе големото финале и покрај впечатливиот настап.

Една од најдобрите песни вечерва ја имаше Русија како и Норвешка