Внукот на кралицата Елизабета од нејзината Маргарет е новиот заводник во кралското семејство.
Артур има 19 години и девојките лудуваат по него. Целосното име му е Артур Роберт Чато и е син на Сара Чато и Даниел.

Артур е втор братучед на принцовите Вилјам и Хари. Тој постојано објавува фотографии на социјалните мрежи и го става во преден план своето тело. Негова љубов е морнарица и еден период беше дел од британската кралска морнарица.