Пејачот Дарко Лазиќ кој се опоравува во болница доживува тешки емотивни кризи кои се предизвикани што тој полека станува свесен во каква состојба се наоѓа.

Тој постојано плаче, вришти и сите пациенти можат да го слушнат.Бара да ја види неговата ќерка Лорена за која е многу приврзан.

-Доведете ми ја Лорена, знае ли таа дека сум овде.Како тоа го поднесе. Морам побрзо да оздравам, морам поради мојата ќерка-извикувал Дарко.