Напорите на градот Чикаго да се справи со алигаторот  кој ова лето бил затечен во градскиот парк, чинеше 33.600 долари (околу 30.500 американски долари).

Повеќето трошоци се направени кога градските работници ги поставија  и ги отстранија бариерите се со цел луѓето да се  задржат  подалеку од лагуната во паркот Хумболт, откако минатиот месец беше забележан  алигатор.

Ловецот на диви животни Френк Роб, на 16 јули го фати алигатор во должина меѓу 1,2 и 1,5 метри, а градските власти велат дека му е исплатена сума од 2.500 долари (околу 2.300 американски долари).

Исто така, Роб доби 2.166 УСД (околу 1.950 евра) за трошоци за патување и сместување.

Инспекторите остануваат несигурни како алигаторот се качил на лагунскиот парк Хумболт.

Откако бил фатен, алигаторот бил пренесен во природен резерват.