Проститутките се собира во Давос на годишниот состанок на глобалната елита, пишува грчкиот весник „Прототема“.

Побарувачката за сексуални услуги е зголемена за време на самитот, дознава весникот.

Глобалната елита која се справува со најголемите проблеми во светот – вклучително и родовата нееднаквост – на самитот во Давос го поттикнува порастот на проституцијата во швајцарскиот туристички град.

Побарувачката за сексуална работа вртоглаво расте секоја година на состанокот на светските лидери и деловните тајкуни.

Проститутката Лијана наплаќа околу 700 евра за еден час и  2500 евра за цела ноќ, плус патни трошоци