Жарко Лаушевиќ со години ја делеше затворската ќелија со Никола Калуѓеровиќ, кој беше затворен поради крвна одмазда.

Никола почина пред три години  во Цетиње. Единствениот негов син Жељко беше убиен во тепачка во кафеана во 1987 година. Осомничен за убиството бил Раде Грдиниќ со кој во кафаната бил неговиот помал брат Рајко.

Во јануари 1989 година Никола го убил Рајко на улица, но случајно пукал и во млад човек кој во тој момент бил со Рајко. Почина и младиот човек. Никола е осуден на 20 години затвор за двојно убиство. Одлежал девет години, а од 1993 година делел ќелија со својот сосед од Цетиње, актерот Жарко Лаушевиќ, кој исто така бил осуден за двојно убиство.

– Морав да го сторам тоа. Немаше збогум. Се чекаше само момент, но не беше лесно ниту да се убие. Со денови го барам убиецот. Го бркав низ Белград, Хрватска, Италија – изјави Никола.