Аца Лукас за бракот со поранешната сопруга Соња Вуксановиќ, вели дека само пијан легнувал со неа. Но, признава дека сепак проклето ја сакал.

– Искрено ја сакав.Три години ги поминав во дневната соба.Таа спиеше со децата во спалната а ја на тросед. Седев цела ноќ и размислувам, ја сакам Соња, а таа полека ме убива, ме вади од животот на кој сум навикнат и во кој се чувствувам слободно и добро. И не можам да се откинам. Нашите борби беа страшни. И расправии пред децата-откри пејачот.