Долгогодишна партнерка на Милутин Мркоњиќ Ана Бекута пред два месеци им се пожалила на колегите на снимањето на „Ѕвезда Гранда“  дека ја сонувала  смртта на Мрка на почетокот на октомври, па со денови била без памет. Таа дури точно опишала за неговиот погреб.

Еден месец по кошмарот на Бекута, состојбата на Милутин се влошила, а Ана се трудела да биде силна иако се плашела од најлошото.

Се исплашив затоа што никогаш не сонував такви соништа, но Милутин ми рече во болница дека сум параноичен, па се смеевме-раскажа Ана пред неколку недели.