Ајкулата која ги вознемируваше туристите од Египет е избркана од заливот.Веднаш по нападот светските медиуми објавија дека дел од брегот е затворен, а властите ги презедоа сите неопходни мерки за зголемена контрола од воздух и зголемено присуство на поморските служби.

Египетските власти извршиле темелно пребарување на целиот залив. Со нуркачи и бродови провериле дека нема ајкула и дека е исфрлена од заливот.

Исто така е утрдено дека 4 годишната Романка лажела дека е нападната од ајкула кај Хургада и оти таа само се удавила.

Но, друга се појави во Турција.  Поточно во Мармарис каде претстојуваат и македонски туристи.

На видеото се гледа ајкулата како плива заедно со капачите додека во водата има и деца.

Погледнете