Аца Лукас во својата книга открива интересни детали за поранешниот српски премиер Зоран Ѓинѓиќ. Тој го нарече предавник и Србија никогаш немала полош рејтинг за време на неговото владеење.

Тој призна дека пеел на денот на неговиот погреб и оти не се кае за тоа.

Истото го мислам и денеска за него.Половина час после убиството ме ставија во кол и ме однесоа во Централниот затвор-вели Лукас.