Бојан Јовановски вчера без никаков повов и причина бил претепан во кругот на затворот,потврди неговиот адвокат Сашо Дукоски.

Дукоски објасни дека тоа се случило кога Боки и уште неколкумина седеле на клупа на затворот ,поминале тројца и почнале да го тепаат. Од тепањето му се направил  хематом. Бил однесен во комплесот клиники „Мајка Тереза“ и сега е вратен  во затворот „Идризово“. Тепачите веднаш се однесени во самица.

Ова е уште една потврда дека по наредба на директорот на управата извршување на санкции Бојан е префрлен во одел каде што не може да му се гарнтира безбеденоста. На тоа укажуваме неколку пати и тоа се случи-објасни Дуковски за „Пресинг ТВ“.