СВР Тетово поднесе кривична пријава против И.Љ.(48) од Тетово, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „узурпација на недвижности’’. Во текот на 2021 година пријавениот поплочил и заградил земјиште во државна сопственост, по што им забранил на соседите да го користат.