На денешното рочиште за предметот „Монструм“, обвинителката Фатиме Фетаи побара притвор за двајца од обвинетите: Агим Исмаиловиќ и Фејзи Азири. Таа смета дека кривичната постапка е при крај и оттаму потребата за притвор.

Но, наместо да бидат задржани во судот до одлука на Кривичниот совет, тие слободно си излегле. Од МВР преземаат мерки за пронаоѓање на лицето.