Освен дојави за бомби во седум средни училишта во Скопје, дојави за бомби имало и за „Ист Гејт“, ТЦ Бисер, Транспортен центар, Флатрон и ПС Центар, информираше МВР.

Исто така, пријавено е дека на електронска адреса била упатена закана за поставена експлозивна направа и во ТЦ Ист Гејт, ТЦ Бисер, Транспортен центар, Флатрон и ПС Центар. Веднаш се преземени неопходните мерки за безбедно евакуирање на објектите и во тек се антитерористички проверки и се преземаат мерки за расчистување на случајот.