Во тек е исплатата на еднократната финансиска помош 6.000 денари за 283.000 граѓани, информираше премиерот Зоран Заев.

Со оваа мерка истовремено се поддржува целокупната домашна економија, преку стимулирање на личната потрошувачка, а граѓаните средствата може да ги користат во кој било период без рокови и ограничувања, напиша Заев на Фејсбук.

Во тек е исплатата на еднократната финансиска помош 6.000 денари за 283.000 граѓани. 👥🇲🇰

Со оваа мерка истовремено се…

Posted by Zoran Zaev on Wednesday, December 23, 2020