Поради огромните кражби, особено за време на божиќните празници, некои продавници на Лидл се одлучија за непопуларни мерки.

Вработените во Лидл во Велика Британија од крајот на ноември ќе мора да носат камери за телото. Подоцна оваа мерка ќе биде вклучена и во другите земји во Европа.

 

Lidl планира да ги натера своите вработени да носат камери за тело стандардно со цел ефикасно да се бори против кражбите во продавници.

Ова е драстичен, но можеби итно потребен чекор, велат од компанијата.