Еднојазичноста на територијата на Македонија навистина се почитува.Доказ за тоа е Струга каде фискалните сметки се издаваат само на албански јазик. Читател на „Република“ ни испрати сметка од едно кафулињата на кејот каде нарачката е напишана само на албански јазик.

Па така гостите за „ макијато е вогел“ и за пије ме газ“ платиле 380 денари.