Пропадна уште една инвестиција на власта. Овој пат станува збор за помпезно најавуваната  јужнокорејската „Алмак“ за производство на автоделови која ветуваше инвестиција од 120 милиони евра во технолошоко-индустриските развојните зони, нови работни места и плати од 900 до 2000 евра.

  • „Во новата инвестиција, се очекува просечната бруто плата за високо-квалификуваните кадри да изнесува 2000 евра. Согласно планот на инвеститорите, ќе бидат отворени повеќе од 70 нови работни места, од технолошките дејниости , кои ќе придонесат во локалната економија, почнувајки од 2022 година, кога се очекува старт на производството.“ –  истакна поранешниот премиер Зоран Заев на 18.08.2021.

Но, компанијата „Алмак“ пред три дена беше избришана од централниот регистар.